Výživové doplnky pre plnohodnotný život seniorov – ako vybrať tie správne?

Vitamíny a minerály dokážu navrátiť stratenú energiu, podporiť imunitu alebo napríklad vyživiť kĺby. Čo všetko by mali obsahovať výživové doplnky pre plnohodnotný život seniorov? Pozrieme sa na to!

Výživové doplnky pre plnohodnotný život seniorov – ako vybrať tie správne?

U seniorov hrá hlavnú úlohu pohyb

Aktívny život ľudí sa neustále predlžuje. Mnohí dnes pracujú aj po šesťdesiatke a v penzii si chcú užívať život – cestovať, venovať sa vnúčatám alebo pracovať na záhradke. V pokročilom veku však zisťujeme, že pohyb už nie je takou samozrejmosťou, ako pred rokmi. Našťastie to možno riešiť a ideálne je myslieť na to včas.

Okrem doplnenia potrebných živín hrá veľkú úlohu náš celkový životný štýl. Záťažou pre kĺby sú kilá navyše, svalom zas neprospieva, keď ich nepoužívame a máme málo pohybu. A určite sa oplatí nepodceňovať spánok, počas ktorého môže telo regenerovať.

Ako si vybrať kĺbovú výživu

Výživové doplnky pre plnohodnotný život seniorov bývajú postavené na kombinácii vitamínov a minerálov. Určite hľadajte v zložení vápnik – stavebnú hmotu kostí. Hlavne ženy trpia vplyvom menopauzy na obmedzenie kvality kostí a zároveň má ich organizmus zvýšené nároky na príjem vápnika.

Zastavme sa aj pri vitamínoch a za všetky spomeňme ten najdôležitejší: vitamín D. Iste viete, že podporuje imunitu. Okrem toho však pomáha ukladať vápnik do kostí, preto by v žiadnom výživovom doplnku pre plnohodnotný život seniorov nemal chýbať. 

Vynikajúci je aj kolagén a glukosamín. Obidve látky si telo vytvára samo (produkcii kolagénu dokonca napomáha vitamín C) a sú nevyhnutné na výživu kĺbov a ich funkcií. Ako starneme, organizmus si tvorí kolagén a glukosamín v menšom množstve a tento deficit je dobré doplniť. Vďaka vhodnému výživovému doplnku udržíme pohybový aparát v perfektnom stave. 

žena pojúca mlieko plné vápnika

Ako správne užívať výživové doplnky? 

Výživové doplnky pre plnohodnotný život seniorov by sa mali užívať dlhodobo. Niektoré suroviny potrebujú dlhší čas, než začneme vidieť výsledky. Veľmi dôležité je výživové doplnky poriadne zapiť, najlepšie čistou vodou. Vypite plný pohár, aby sa tablety mohli dobre rozpustiť. 

Pitný režim je u seniorov veľkou témou. Mnoho z nich ho zanedbáva, čím si škodí. Aj v starobe by sme mali vypiť najmenej 2l vody denne. Veď vďaka nej sa môžu do celého tela dostať živiny a škodliviny sa vyplavia z organizmu preč. 

 

FlexiMed balení

FlexiMed

Nový prípravok pre zdravé kĺby
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa