Aké má nedostatok vápnika príznaky? Je to predovšetkým otázka kvality kostí a zubov

Vápnik patrí medzi minerály, ktorého má väčšina ľudí nedostatok. Pritom je nevyhnutný na udržanie zdravých kostí a zubov a pre zrážanlivosť krvi. Ako zistiť, ako ste na tom, a aké má nedostatok vápnika príznaky?

Aké má nedostatok vápnika príznaky? Je to predovšetkým otázka kvality kostí a zubov

Aké má nedostatok vápnika príznaky:

  • brnenie, pocit ochabnutých svalov
  • únava, napätie a nespavosť
  • zhoršená kvalita kostí a zubov

Nemusí byť jednoduché to spoznať doma, pretože príznaky nedostatku vápnika sú podobné mnohým ďalším neduhom. Preto skôr zauvažujte nad tým, koľko vápnika konzumujete a od toho sa odpichnite. Doprajete si každý deň mliečne výrobky, a niekoľkokrát do mesiaca ryby? Skvele! Ak ale tušíte, že máte v oblasti pestrej stravy medzery, zaraďte do svojho jedálnička viac potravín bohatých na vápnik.

Aj vápnik prechádza žalúdkom 

Aspoň jedenkrát za život každý z nás počul, že na zdravé kosti je najlepší pohár čerstvého mlieka. To ale nie je jediný zdroj vápnika. Pre potravinu, ktorá je vápnikom doslova nabitá, nemusíme jazdiť do exotických krajov, hojne sa totiž pestuje aj na tuzemských poliach. Ide o mak! Sto gramov maku obsahuje totiž 1460 miligramov vápnika. Spomeňte si na to, až si ráno v pekárni budete vyberať niečo na raňajky.

Pre ďalšiu superportravinu už by sme museli o niečo ďalej. Morské riasy alebo chia semienka sú tiež skvelou voľbou, ale zjesť ich veľké množstvo je trochu ťažké.

Pre mäsožravcov, konkrétne tých, ktorí majú radi ryby, môžeme odporučiť napríklad šproty alebo sardinky. Zjesť ich aspoň 100 g, čo obsahuje zhruba 1000 mg vápnika, je hračka. Pokojne si z nich môžete urobiť napríklad nátierku, ktorá v spojení s tvarohom či čerstvým syrom obsah vápnika ešte o niečo navýši. Najlepším zdrojom vápnika je ale rybia kostná múčka. Prečítajte si o vápnika z morských zdrojov viac.

To najlepšie, čo si môžete dopriať – vápnik z morských zdrojov

U nás v NaturaMede sa snažíme vytvárať doplnky stravy tak, aby ste si dopriali to najlepšie. Preto získavame vápnik priamo z morských zdrojov, a to zdokonaleným patentovaným spôsobom. Takto sa lepšie vstrebáva, a navyše je vďaka inovatívnemu spôsobu získavania podobný tomu v ľudskom tele.

Malý tip na záver

Hoci sa hovorí, že naše telo nemá hodinky, ohľadom užívania vápnika na toto príslovie zabudnite. Výskumy totiž ukazujú, že produkty s obsahom vápnika sa najlepšie vstrebávajú večer. Ideálne je teda užívať doplnok stravy s vápnikom v popoludňajších a večerných hodinách.
FlexiMed balení

FlexiMed

Nový prípravok pre zdravé kĺby
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa