Obnova chrupavky v kolene – čo jesť, aby mala potrebnú výživu?

Hovorí sa, že vek je len číslo. Lenže práve toto číslo si naše telo veľmi dobre pamätá a s každou ďalšou dekádou vie, že už mu nie je také mladé ako kedysi. Medzi najviac namáhané časti tela patria bezpochyby kĺby. Obnova chrupavky v kolene si vyžaduje konzumovať veľa živín a my sme ich spísali:

Obnova chrupavky v kolene – čo jesť, aby mala potrebnú výživu?

Kĺbová chrupavka funguje ako nárazník 

Kĺbová chrupavka je hladké, tuhé a modrasté tkanivo, ktoré ruka v ruke s vnútrokĺbovou tekutinou zabezpečuje hladký pohyb všetkých našich končatín v kĺboch. Minimalizuje trenie a rozkladá záťažovú váhu rovnomerne na kosť, ktorá sa nachádza pod ňou. Môžeme ju prirovnať k vankúšiku alebo nárazníku. 

Prečo je časom pohyb problém? 

Väčšinou je dôvodom nadmerné opotrebovanie kĺbovej chrupavky. Stenčí sa, oslabne a stratí pružnosť. Čím sme starší, tým náročnejšia je obnova chrupavky v kolene (ale aj kdekoľvek inde) na prísun živín. Práve bohatá výživa pomôže k tomu, aby boli chrupavky pekne silné a odolné. 

Od čoho závisí obnova chrupavky v kolene 

Asi to pre vás nebude nič nové, ale aj v tomto prípade hrá svoju úlohu správna životospráva. Telo vám bude vďačné, ak bude mať dostatočný prísun vápnika, bielkovín a vitamínov. Každé nadbytočné kilo je pre kosti aj kĺby niekoľkonásobnou záťažou. Preto by bolo dobré rozlúčiť sa nadváhou, ak vás trápi. Pravidelný pohyb a správne vykonávané cvičenia sú tiež fajn. 

Tlačenka a gumení macíkovia? Na všetkom je trochu pravdy 

Alebo ako je to s tou jaternicou a gumenými medvedíkmi, pomôžu na kĺby? Ako sa to vezme. Potraviny obsahujúce želatínu sú bohatým zdrojom bielkovín, ktoré sú potrebné pre stavbu kolagénu. A práve tento kolagén je základným prvkom spojivových tkanív v pohybovom aparáte. V tele sa od určitého veku tvorí minimálne alebo vôbec. Preto je potrebné ho do tela doplniť. Ale museli by ste zjesť kilá gumových cukríkov a bravčových kolien, aby ste získali potrebné množstvo živín, ktoré obnova chrupavky v kolene potrebuje. Vitamín C pomáha udržiavať tvorbu kolagénu.


Dajte si kĺbovú výživu 

Doprajte svojim kĺbom výživu presne na mieru. Viete, čo by mala obsahovať? 

  • glukozamín 
  • vitamín C 

Možno vás céčko prekvapí, ale je nenahraditeľným pomocníkom pre prirodzenú tvorbu kolagénu pre zdravé chrupavky, cievy a kosti. Keď pridáte vápnik a vitamín D3, vaše chrupavky aj pohybový aparát budú oplývať blahom. 

Nemusíte si každé ráno naordinovať porciu jednotlivých vitamínov. Siahnite po efektívnom a osvedčenom prípravku od vašej obľúbenej značky. Aby ste mali dávkovanie ľahšie, všetky dôležité vitamíny a minerály pre pohybový aparát sme v tom najlepšom možnom pomere pripravili do produktu FlexiMed, tak ho vyskúšajte, nech je váš pohyb zase taký ako predtým. 

FlexiMed balení

FlexiMed

Nový prípravok pre zdravé kĺby
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa