Ako doplniť vápnik tou správnou cestou? Zmena jedálnička niekedy nestačí...

Ak často siahnete po mliečnom výrobku s istotou, že svojmu telu doprajete potrebnú dávku vápnika, v nasledujúcich riadkoch si dovolíme vyviesť vás z omylu. Existuje totiž viac ciest, ako doplniť vápnik oveľa spoľahlivejšie.

Ako doplniť vápnik tou správnou cestou? Zmena jedálnička niekedy nestačí...

Ako doplniť vápnik?

Pri dopĺňaní vápnika je potrebné konzumovať potraviny s vysokým obsahom vápnika akými sú mliečne výrobky, strukoviny, orechy alebo sója.

Čítajte zloženie na obale

Základnou surovinou na výrobu syrov, jogurtov, masla, a všetkých ďalších mliečnych produktov je pochopiteľné mlieko. Ale pretože na syr sa spotrebuje mnohonásobne viac mlieka, než na jogurt, v obsahu vápnika sa jednotlivé mliečne výrobky veľmi líšia. Presné zloženie je vždy na obale, a budete veľa prekvapení, až ich pár preskúmate. Je ale dobré uvedomiť si, aké množstvo danej potraviny skonzumujeme. Málokto zje na posedenie štvrť kila syra, rovnaké množstvo kefíru alebo mlieka sa ale vypije ľahko. Mliečne výrobky sú teda dobrou cestou, ako doplniť vápnik, ale bez kalkulačky a pár výpočtov sa nezaobídete, ak si vápnik strážite.

Strukoviny, orechy a sója

Okrem notoricky známych zdrojov vápnika v podobe mliečnych potravín musíme spomenúť aj nejaké ďalšie. Pochádzajú skôr z rastlinnej ríše. Bohaté na vápnik sú strukoviny všetkého druhu, a tiež sója a sójové produkty. A ďalej semienka - spomeňme napríklad konopné a chia semienka. Aj orechy a mandle sú naviac okrem vápnika plné ďalších minerálov a zdravých tukov, ale opäť by sme si mali vziať k ruke ceruzku a papier a spočítať si, koľko orechov či strukovín by sme denne mali zjesť, aby sme získali potrebnú dávku vápnika.

Sú doplnky stravy dobrým spôsobom, ako doplniť vápnik?

Odpoveď znie áno. Máme šťastie, že moderná doba nám prináša veľký výber v oblasti doplnkov stravy. Jednoznačne možno odporučiť tie, ktoré obsahujú vápnik z prírodných zdrojov. To býva kvalitné kostná múčka z morských rýb. V nej nájdeme vápnik, ktorý sa svojou štruktúrou podobá tomu, ktorý je v našom tele. Skvele sa preto vstrebáva a má vysokú využiteľnosť.

K vápniku prihoďte Déčko

Proces, pri ktorom sa v ľudskom tele spracováva a využíva vápnik, je trochu komplikovaný. Sám o sebe sa totiž vápnik správne nevstrebe - potrebuje k tomu na pomoc vitamín D3. Ak premýšľate o tom, ako doplniť vápnik, určite sa poobzerajte po doplnku stravy s vitamínom D. Ide predovšetkým o to, aby sa vápnik neusadzoval v cievnych stenách, ktoré by po časom stuhli, a tým by boli náchylné na poškodenie. Cieľom je maximálne uloženie vápnika do kostnej hmoty, kde predstavuje stavebný materiál. Práve tomu vitamín D napomáha.

FlexiMed balení

FlexiMed

Nový prípravok pre zdravé kĺby
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa