Ako riešiť nedostatok minerálov v tele a môže sa týkať aj vás?

Dokážete vymenovať pár minerálov aj a ich benefity pre zdravie? Ak nie, čítajte ďalej a dozviete sa, ako nedostatok minerálov v tele hravo zvládnuť.

Ako riešiť nedostatok minerálov v tele a môže sa týkať aj vás?

V tomto článku sa dozviete:

  • čo sú to minerály a ako slúžia nášmu zdraviu
  • aké základné minerály je dobré dopĺňať
  • čo robiť, keď si myslíte, že máte nedostatok minerálov v tele

Minerály si telo samo nevyrába

Tieto látky prijímame z potravy. Pracujú pre naše zdravie – podporujú imunitný systém, zaisťujú silné kosti a chránia nás pred vyčerpaním. Hlavný zdroj minerálov by mala byť pestrá a vyvážená strava. Dá sa to povedať aj o vašom jedálničku?

Správna štvorka minerálov – tieto si zapamätajte

Železo potrebujeme pre tvorbu červených krviniek. A to má spojitosť aj so zdrojom železa – je ním hlavne červené mäso a vnútornosti. Na nedostatok železa by si mali dať pozor vegetariáni. A všeobecne aj ženy, ktoré môžu mať kvôli menštruácii zníženú hladinu železa.


Vápnik je stavebná hmota kostí a zubov. Na to, aby sa tam dobre ukladal, mu pomáha vitamín D a vitamín K. Na príjem vápnika by mali myslieť najmä ženy po menopauze. Vplyvom hormónov dochádza k zhoršeniu kvality kostí, a preto potrebujú vápnik, aby sa spevnili a zostali odolné. Vápnik sa ale podieľa aj na normálnej funkcii svalov a nervových prenosov. Je to nevyhnutná živina pre celý pohybový aparát v každom veku.


Zinok je účinný antioxidant. Chráni bunky pred škodlivinami a za dostatočný príjem zinku vám bude vďačná aj vaša pokožka. Vyslovene sa rozžiari zdravím! Zinok tiež podporuje normálnu funkciu imunitného systému a dobre by ho mali poznať všetci muži. Stará sa totiž o ich reprodukčné zdravie a prispieva k udržaniu hladiny testosterónu v krvi.

Ako spoznám, že mám nedostatok minerálov v tele?

Žiadna červená kontrolka sa bohužiaľ nerozsvieti. Môžete na sebe ale pozorovať množstvo signálov. Únava, vyčerpanie, zhoršená koncentrácia alebo napríklad nepekná pleť. V horšom prípade spôsobuje nedostatok minerálov v tele napríklad bolesť hlavy, problémy pohybového aparátu a v prípade železa aj vážnejšie ťažkosti ako napríklad chudokrvnosť.


Na začiatok sa skúste pozrieť na svoj jedálniček a odhadnúť, koľko minerálov (a ďalších dôležitých živín) prijímate!

Berte do úvahy aj svoj životný štýl – športujete, máte náročné povolanie alebo nejaké obmedzenia v strave? To sú dôvody, pre ktoré je dobré riešiť nedostatok minerálov v tele vhodným výživovým doplnkom. Vyberajte si skôr tie, ktoré obsahujú viac minerálov, nie tie jednodruhové. Sledujte tiež ich pôvod. Napríklad vápnik – oveľa lepšiu vstrebateľnosť má ten, ktorý pochádza z morských zdrojov.

 

FlexiMed balení

FlexiMed

Nový prípravok pre zdravé kĺby
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa