Chrupavku v kolene skvele vyživí vitamín C

Vitamín C máme obvykle spojený s podporou imunity. Vedeli ste však, že je dôležitý aj pre chrupavku v kolene? Hneď si vysvetlíme prečo:

Chrupavku v kolene skvele vyživí vitamín C

Vitamín C sa podieľa na tvorbe kolagénu

Kolagén je telu prirodzená látka. Všetkým sa nám vytvára predovšetkým v mladosti – s vekom sa jeho zásoby zmenšujú, čo môžeme pozorovať na ochabnutej pokožke alebo pri problémoch s pohybom. Máme dve možnosti: kolagén telu dodávať formou výživových doplnkov alebo podporiť jeho vlastnú tvorbu. A k tomuto procesu je nevyhnutný vitamín C. Céčko pomáha tvoriť kolagénové vlákna nevyhnutné pre naše chrupavky.

Vitamín C je ideálnou výživou pre chrupavku v kolene.

Čo ďalšie chrupavky potrebujú?

Okrem spomínaného kolagénu, ktorý sa zase nezaobíde bez vitamínu C, je to napríklad glukosamín. Aj ten je prirodzenou súčasťou chrupaviek. Napomáha ich pružnosti a odolnosti a je aj ich stavebnou hmotou. Čím sme starší, tým majú chrupavky vyššie nároky na výživu. Je preto dobré dopĺňať aj glukosamín. Čo je jeho zdrojom už asi tušíte – keďže sa vyskytuje v chrupavkách, môžeme konzumovať mäso aj s jeho chrupavkovými časťami.

žena pijúca mlieko plné vápnika

Dopĺňajte glukosamín i vitamín C súčasne

Dosiahnete tak maximálny efekt. Chrupavka v kolene patrí medzi najviac namáhané časti tela, a tak je dobré sa o nich poctivo starať. Všetky spomínané živiny, teda glukosamín aj vitamín C je možné súčasne dopĺňať vhodným výživovým doplnkom. Ich účinky sa budú navzájom doplňovať. 

Kĺbovú výživu užívajte dlhodobo. A majte vždy na pamäti, že výživové doplnky by sme mali zapíjať väčším množstvom vody

Viete, na čo vlastne slúžia chrupavky?

Chrupavky si môžete predstaviť ako také nárazníky či vankúšiky, ktoré tlmia nárazy pri pohybe. Platí pravidlo, že čím je pohyb alebo náraz dôraznejší, tím viac chrupavka v kolene trpí. Beh je preto pre pohybový aparát o niečo náročnejší ako obyčajná chôdza. Také plávanie je, naopak, šetrné, nakoľko je telo nadľahčované vodou. 

Nezabúdajte ani na to, že chrupavky sa vyskytujú v celom tele. Obvykle si hneď predstavíme chrupavku v kolene, lenže tento ochranný nárazník nájdeme vo všetkých kĺbových spojeniach.

Starostlivosť o pohybový aparát by preto mala byť zameraná komplexne
 
FlexiMed balení

FlexiMed

Nový prípravok pre zdravé kĺby
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa