Plávanie je výborné cvičenie na kĺby

Plávanie rozvýja hybnosť kĺbov a chrbtice, a má jednu veľkú výhodu. Pri plávaní je rovnomerne rozložená záťaž – šetrne tak pretiahnete a posilníte celé telo!

Plávanie je výborné cvičenie na kĺby

Seniori potrebujú posilniť svaly

Vďaka svalom máme silu a schopnosť vykonávať základné pohyby. Uniesť ťažší predmet, zdvihnúť sa zo stoličky, alebo si dôjsť na toaletu (áno, tu nám pomáha tzv. brušný lis – svaly na bruchu). Úbytok svalovej hmoty u seniorov je rýchlejší, ako u mladších ročníkov, a zároveň nie je tak ľahké získať novú svalovú hmotu. Svaly potrebujú pravidelný pohyb a dostatok bielkovín, aby mohli rásť. Rozhodne tiež vitamín C a vitamín D.


Plávanie na kĺby

Voda nás nadnáša, a my sa cítime ľahší. Vďaka tomu dokážeme jednoduchšie urobiť pohyby, ktoré nám na suchu robia problémy. Okrem plávania, je preto výbornou variantou tiež cvičenie vo vode. Cvičiť môžeme sami, s pomôckami, a čo je najlepšie – na skupinovom cvičení pod vedením lektora. Pretože vo vode máme väčšie rozsahy, dokonale precvičujeme kĺby. Aby nestrácali hybnosť, mali by sme absolvovať cvičenie na kĺby aspoň 2x týždenne. Viac než kde inde tu platí pravidlo, že čo sa nepoužíva, to odchádza.

Slaná voda, perličkové kúpele aj protiprúd

Poobzerajte sa vo svojom okolí po bazénoch, ktoré toto poonúkajú. O tom, či sa budeme pri našom športovom výkone cítiť dobre, rozhodujú aj maličkosti. Ako sa nám v areále páči, a či si tam môžeme užiť niečo viac, ako iba plávanie. Novinkou je slaná voda, ktorá simuluje more. Nie je to iba o zážitku – naozaj prospieva i pokožke , pohybovému aparátu a dýchaciemu ústrojenstvu. Možno sa Vám bude lepšie plávať s protiprúdom – aj ten už nájdeme v bazénoch celkom často. Vírivka na záver je samozrejme najsladšou odmenou, a pre naše svaly i potrebným uvoľnením.

Nielen na kĺby, ale i na srdce a dýchanie

Pri plávaní, či chcete, alebo nie – musíme poriadne a pravidelne dýchať, a to pľúcam veľmi prospieva. A pretože sú prepojené so srdcom, posiľňujeme touto aktivitou aj činnosť srdca. Plávanie je jednoducho všestranne ideálny šport, ktorý si môžu dovoliť robiť všetky vekové kategórie. A určite Vás poteší aj to, že plávanie zlepšuje spánok!

Pohyb doplní kĺbová výživa

Pri zvýšenej aktivite potrebujú naše kosti, svaly a kĺby aj viac výživy. Výživa na kĺby je obvykle zmes minerálov, ako je vápnik a fosfór, doplnená o vitamín C a vitamín D. V Každom prípade výborne pomáha glukosamín sulfát.

FlexiMed balení

FlexiMed

Nový prípravok pre zdravé kĺby
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa