Moderná kĺbová výživa? Prírodný vápnik z mora! Vyskúšate?

Záleží vám na kvalite a prírodných zložkách v doplnkoch stravy? Robíte dobre! V tomto článku sa dozviete, prečo by účinná kĺbová výživa mala obsahovať prírodné suroviny v celom svojom zložení.

Moderná kĺbová výživa? Prírodný vápnik z mora! Vyskúšate?

Kedy začať s výživou kĺbov? 

Reklamy vyvolávajú dojem, že výživa kĺbov je určená pre seniorov. V seniorskom veku je už ale oveľa náročnejšie vyživiť pohybový aparát. Odporúčame preto začať s kĺbovou výživou už zhruba po tridsiatke, keď v našom tele začína klesať prirodzená produkcia kolagénu a zvyšuje sa spotreba základných minerálov pre kĺby, kosti a chrupavky. 

Zdá sa vám to príliš skoro? Odkladať starostlivosť o pohybový aparát by bola škoda. Vo vyššom veku riešenia nemusia byť také jednoduché. 

Pre naše kosti, kĺby a chrupavky sú dôležité predovšetkým: 

  • vápnik
  • vitamín D a vitamín C
  • glukosamín sulfát

Medzi vitamínmi je to jasné – vitamín C podporuje tvorbu kolagénu a vitamín D zas pomáha ukladať vápnik do kostí. Zamerajme sa však na novinku v oblasti prírodných minerálov, ktorou je vápnik z mora: 

ryby plávajúce v mori

Správna výživa kĺbov? Prírodný vápnik z morských hlbín!

Je dokázané, že v ľudskom organizme sa lepšie vstrebáva a využije vápnik živočíšneho pôvodu. Taký mak, ktorý je na vápnik veľmi bohatý, ho však vo finále veľa nepridá. Skvelým zdrojom vápnika sú ryby.


Koľko vápnika je akurát? 

Potreby každého človeka sú iné. Veľa závisí od toho, koľko vápnika prijmete v strave. Na to by sa mali zamerať najmä tí, ktorí majú stravovacie obmedzenia – nemôžu jesť mliečne výrobky. Zvýšená spotreba vápnika je u seniorov a predovšetkým u žien. Tie sú náchylnejšie na zhoršovanie kvality kostí počas menopauzy. 

Záleží aj na tom, koľko máte pohybu a ako svoj pohybový aparát zaťažujete. Platí však jedno všeobecné pravidlo: ani veľa, ani málo. Zamerajte sa hlavne na zdroje vápnika a nepočítajte, koľko mikrogramov vápnika ste dnes zjedli

 

FlexiMed balení

FlexiMed

Nový prípravok pre zdravé kĺby
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa